Monday, 28 November 2011

HARIRAH SI KUCING MURAM


Adakah antum2 sekalian seorang penggemar atau pecinta kucing???
adakah antum2 sekalian hanya melihat kucing dari luaran saja...mean's that...kucing2 yang comel tak da kurap ja nak dibelai ataupun lau kucing yang dirasakan comel2 saja nak dipegang...
Ahhhhh....iya kah??

Lau ana semua kucing ana sayang...bukan nak bangga tapi cuma nak khabaq...atau orang sabah cakap...mau bilang sama kamu....

Well ana suka UniSZA bab Banyak benda2 best kat cini ana dapat...banyak lau nak bagi list endah habis...
tpkan... salah 1nya adalah kerana UniSZA banyak TUNGAU...apa ke bendenie...natang apanie...hahaha...
maksudnya Kucing...dalam bahasa dusun...Tungau...

Ok apapun ana sangat suka dengan kucing liar yang ana dan roomate panggil Harirah...si Kucing Muram...bukan murah....


Harirah...SI KUCING MURAM


Nielah Harirah...banyak kawan2 ckp dianie..suka buang najis kat bilik dorang tp alhamdulillah stakatnie...tak pernah g dia buang benda2 cm2 kat bilik ana... dia suka singgah kat bilik ana...anytime..tp selalunya malam2..time tdur...dah...
buat kali pertama dia datang masa dia panjat tingkap bilik ana dan menjatuhkan buku2 ana yang tersusun rapi di dalam rak...lagi hebat dia bleh muncul secara mengejut...contohnya tiba2 kuar daripada almari...tak tau bila dia masuk...WOW tak terkejut cm2???

Tpi yg peliknya....napa roomate ana pegang dia...bawa main ngan dia...tak plak kena gigit...

Tp Bila ana ja bawa main trus tangannie kena gigit....cakar...smpai balik2...ana injured disebabkan dia...


 Nielah Rupa Tangan ana yang Injured disebabkan c Harirah.


 Walaupun sakit....tp best tau....


Well nielah kerja c Harirah...selalu gigit tangan ana...tp tue tandanya...SAYANG...iakah?? 
Wuallahuallam....
Apa2 pun Harirah ana tetap sayang anta..
Begitu juga dengan Kucing2 UniSZA

Rasulullah saw memberikan nama Abdurrahman setelah beliau memeluk Islam... Ia sangat penyayang kepada binatang, dan ia mempunyai seekor kucing, yang selalu diberinya makan, digendongnya, dibersihkannya dan diberinya tempat berteduh. Kucing itu selalu menyertainya kemanapun ia pergi seolah-olah bayang-bayangnya. Itulah sebabnya ia diberi gelar “Bapak Kucing”. Semoga Allah reda kepadanya dan menjadikannya reda kepada Allah swt.

2 comments:

QisNadi said...

assalamualaikum ..
mun Tungau akhi men gigit tgn akhi sampai luka...means..
c tungau akhi LAPAR .. !
I WANT TO EAT ! .<

Ibnu Jaafar said...

Waalaikumsalam w.b.t....
kalilah lapar...mun kan skang tungau atu...udah jua ana bagi makan...whiskessss....
Insya Allah endah menggigit lagi tue...